Zakelijke biografie

foto: Dutch Button WorksPaul van der Cingel (1968) is econoom. In 1992 studeerde hij cum laude af aan de Universiteit van Tilburg op het onderwerp "De rol van het bankwezen in financiële crises". Naast zijn activiteiten voor Research voor de Regio is hij parttime verbonden aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Van der Cingel heeft twee economieboeken gepubliceerd, speciaal geschreven voor (aankomende) mediaprofessionals. In 2010 verscheen de tweede druk van Economie in het nieuws, over binnenlandse economische onderwerpen. In 2011 verscheen Internationale economie in het nieuws, over onderwerpen als migratie, Europese eenwording en internationale geldstromen. Het boek kreeg een eervolle vermelding bij de CBS Persprijs 2011. Uit het juryrapport:

Door het inzichtelijk maken van de complexe internationale economie een aanrader voor zowel de student als de gevestigde journalist.


Met Research voor de Regio geeft Van der Cingel training en advies op twee aandachtsgebieden. Het eerste aandachtsgebied, voor een brede doelgroep van professionals, betreft het beter leren omgaan met de toenemende complexiteit in de samenleving. Het tweede aandachtsgebied, specifiek voor mediaprofessionals, betreft economische journalistiek.

Paul van der Cingel is bijzonder lid van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ.nl) en member of the Global Complexity Network (GloComNet.com).