Paul van der Cingel - Het verhaal

'Verhelderen', dat is het kernwoord in mijn loopbaan. Dat begon tijdens mijn studie Economie waarin zaken soms heel helder en soms juist vaag werden uitgelegd. Ik probeerde het zelf in mijn scriptie, over de rol van het bankwezen in financiële crises (in 1992!). In het collegegeven op diverse HBO's sinds 1992 leerde ik gaandeweg de kneepjes van effectief verhelderen. Het feit dat ik vanaf 1999 tot op de dag van vandaag economiecollege geef bij een Journalistenopleiding maakt het extra leerzaam.

Het culmineerde in het schrijven van twee economieboeken speciaal voor mediaprofessionals (www.boomlemma.nl).
En daarna in het publiceren van nieuwsbrieven en andere documenten voor journalisten die wel wat verheldering en concrete tips kunnen gebruiken bij het maken van verhalen met een economisch tintje.

Betaalde documenten, dat wel. Ik ben niet de econoom die denkt rijk te gaan worden. Mijn grootste voldoening heeft altijd gelegen in het zien van de effecten van verheldering.

Een 'kwartje dat valt'. Of de publicatie van een verhaal dat er anders niet was gekomen. Ik ben wel weer zoveel econoom dat ik vind dat waardevolle zaken een prijs mogen hebben. Of de prijs en de waarde die u hecht aan mijn nieuwsbrieven met elkaar kloppen, is geheel aan u.