Training en advies

1 Beter omgaan met complexe vraagstukken

Wij opereren in een samenleving die steeds complexer wordt. Wat complexiteit precies inhoudt, blijft vaak in het midden. Maar we ervaren de gevolgen ervan maar al te goed: soms veel versnippering, dat wil zeggen veel activiteit zonder heldere richting. Soms het omgekeerde, als 'alles met alles lijkt samen te hangen'. Research voor de Regio helpt u verder met uw complexe vraagstuk door samen met u te strijden tegen versnippering en te speuren naar samenhang.

De trainingen en masterclasses zijn geschikt voor alle professionals, beleidsmakers en beslissers. Daarnaast hanteren we speciaal voor journalisten een methodiek die we Systemic Journalism ​noemen. 

Ook een training volgen? Incompany of in Zwolle? Neem dan contact op.

"Ik ben door deze training beter geworden in het ‘orde in de chaos scheppen’.” - Yordi Dam, datajournalist bij LocalFocus

2 Méér doen met economie in het nieuws

Om uw berichtgeving te verrijken is er een overvloed aan economisch getinte informatie beschikbaar. Van jaarverslagen tot EU-subsidies en van gemeentefinanciën tot rekenkamerrapporten. Journalisten bij zowel printmedia als omroepen hebben al ervaren dat je geen volleerd econoom hoeft te zijn om meer, ander of beter nieuws en achtergrond te brengen.

Alleen al zo'n sessie jaarverslagen lezen van @pvandercingel is goud waard. Dat je iets verder dan omzet en winst kijkt. Topshit - Jerry Vermanen, nu.nl.

Maak ook kennis met het 3-3-4 model, de quick scan jaarverslag en de opfrisquiz.

Ook zo'n training volgen? Incompany of in Zwolle? Neem dan contact op.